tisdag 13 januari 2015

Torsdagar...

Det verkar som om torsdagar har blivit min naturliga vilodag... När jag kört de pass jag ska och vill under veckan så är torsdagen tom! Ofta bokar jag in distanspasset på lunchen men avbokar i god tid innan. Det är som om kroppen säger ifrån att torsdagar inte är ämnade för min kropp att tränas på! Jag lyder! Efter min överbelastade höft och den resan med över 1.5 års rehabiliterande så är jag inte redo att hamna där igen. 

I fredags blev det ändå ett pass! Eftersom jag avbokat torsdagens spinning och varit för lat för att dra med väskan in efter jobbet så fick den ligga kvar i bilen med samma packning som dagen innan vilket gjorde att jag till fredagens benpass, det första sedan december, fick göras i strumplästen. 

I väskan låg tydligen bara spinningskor nedpackat. Men det gick det med. Kanske för bra, när passet var slut hade jag hål på båda strumporna framme vid tårna, och en träningsvärk i fotsulan i två dar! 

Även lördagen blev träningsfri på ett sätt men på andra sätt INTE! Jag hade ju hela veckan intervall-klickat mig in på datorn för att boka in lördags-spinningen med Maria. Det måste nog vara det absolut mest populära passet av alla. Det är alltid fullt! Den här veckan var det lönlöst. Framåt fredagen brukar det ändå lossna så man kommer med på återbudslistan och därefter, sent på kvällen, under natten eller tidigt lördag morgon brukar man höra pipet i mobilen som talar om att man är ordinarie på passet. Men icke då i lördags. Då blev jag sur och avbokade cx:en också och så drog vi till Karlstad. Jag ångrade mig i samma stund jag satte mig i bilen. 

Men men. Per skulle köpa ett hemmagym. Han ska tydligen börja träna karln bara gymmet är färdigt. Han tycker det där med komprimerade hemmagym i form av hopsatta maskiner är otroligt fiffigt och praktiskt och nu hittade han ett billigt som vi fick åka och hämta! Själv är jag mer inne på det där med fria vikter och så och det blev en tur till XXL i Välsviken också för att köpa en stång med lite vikter. Tyvärr hade tydligen varenda människa under julhelgen kommit på att de skulle börja träna så det mesta var slut! Killen i affären skämtade och sa att vi kan nog hålla utkik på Blocket om en månad eller två så reas det nog ut där! Jaja, fick mig en curvad stång iaf, z-stång heter det kanske??? Så det kändes bra! Och två hantlar med lite plats för vikter. Då är vi iaf på gång! Bara resten kvar!

Passade på att baka lite under kvällen. Hittade av en slump ett nytt bröd. Spannmålsfritt men även nötfritt. Är ju otroligt skeptisk till alla recept som menar att det "äntligen finns ett bröd som verkligen smakar bröd". Har man blivit bränd ungefär tretusen gånger så har man lärt sig tror man. Visst, jag har några sorter som jag gillar och som är goda. Men ingen ska inbilla mig att de är som vanligt nybakat bröd. Men... Det här smakade verkligen bröd. Dessutom kändes det som bröd. Och när till och med den störste kritikern i huset dagen efter blir besviken för att jag bara lämnade en fralla uppe till mig och frös resten, ja, då banne mig är det ett gott bröd! 


I söndags blev det inte bara dubbel, utan ett trippelpass. En kompis som också bloggar har skrivit nåt om att helst inte köra dubbelpass. Jag har också hört och läst nåt om det, eller främst att inte köra cardio och styrka efter varandra. Främst för teknikens skull skulle jag tro. Men det fick mig att fundera... Varför kan man inte köra flera pass efter varann, om alla är cardio-baserade??? I söndags blev det Bodypump, Bodyjam och Bodybalance. En trippel jag tänkte fortsätta med då det var hur skönt som helst!! Att börja med Bodypump, uthållighets styrka, därefter jamma lite och skaka loss och sätta musklerna på plats igen för att avsluta med bodybalance med nedvarvning, andning och stretch för återhämtning kan väl inte vara en dålig kombo???? Eller??? Svara gärna på det den som vet! Som sagt, jag vill inte dra på skador, överbelastningsskada eller liknande så hojta till om ni vet nåt! 

Men det finns så många pass och så lite tid att få in dem på, framförallt när jag bor som jag gör, jobbar som jag gör och dessutom vill umgås med familjen som jag gör. Därav en önskan om fler morgon/dag/lunchpass!!!!!!!!!! Av alla slag!! 

I måndags fick jag med Camilla på ett gympass. Vi gick tillbaka ända till mitt första överkroppspass som jag gjorde med Maria i juni. Har inte kört det sedan i sensomras. Dels pga jag fått nya pass men även för att det innehåller både bänkpress och armhävningar som inte axeln tillåtit. Nu är jag "peppar peppar" bättre i axeln och ville testa. Och visst är det kul när man inser att man blivit starkare. Fick öka de flesta vikterna. Och en återförening med min hatkärlek, den dubbla kettelbellsrodden. Stort gilla på den! Och att äntligen ha fått sällskap i gymmet var en energi- och motivationsboozt utan dess like! Nu hoppas jag hon hakar på fler gånger! Måndag och fredag brukar ju vara gym-pass så... 

Idag blev det spinning. Terräng. Med Maria. Trodde jag skulle dö. Flera gånger. Jag har ju haft lite bekymmer med det där att få upp puls trots att jag är jagad av vargar, samtidigt som den sjunker så fort jag sätter mig eller sträcker på mig... Har testat att sänka max med en femma för att se om jag hamnar mer rätt. Det har ju funkat bättre men idag gjorde jag nog tvärtom. Jag gjorde ett test för drygt ett år sedan och fick veta att jag låg på mp 200 ungefär. Sist sänkte jag till 195. Idag, vet ni vad jag lyckas göra??? Jag trycker in 210! Jajjemän... Jag har väl aldrig tagit i så mycket någonsin förr. Och lyckades som mest komma upp i 74-75 i puls. Vid ett tillfälle, den sista intervallen hamnade jag på 78 och då tog jag i så jag trodde hela cykeln skulle lossna. Vid återhämtningen ramlade jag ner till 50! Asså, jag är ju knäpp!!! Mjölksyra??? Jo dä! Bättre lycka nästa gång... 


Någon som ser vad som sker?????? 

Ha det! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar